Оновлений кросовер Porsche Cayenne отримав нову флагманську версію, та ще й гібридну. Завдяки поєднанню бензинового двигуна та електромотора, кросовер Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid готовий запропонувати 739 к.с., що робить його найбільш потужним варіантом Porsche Cayenne за весь час існування моделі!

Візуально суперпотужний гібридний кросовер Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid виділяється розширеними повітрозбірниками на передньому бампері, вихлопною системою з патрубками «2х2», червоними гальмівними супортами.

Проте у випадку Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid важлива не стільки зовнішність, скільки внутрішнє наповнення. Адже під капотом маємо форсований 4-літровий бензиновий турбо-V8 на 599 к.с. та електромотор потужністю 130 кВт або 176 «коней». Сумарно гібридна система видає 739 к.с. та 950 Нм крутного моменту, чого достатньо для прискорення 0-100 км/год за 3,7 секунди та досягнення максимальної швидкості у 295 км/год.

Цікаво, що зросли показники потужності не лише бензинового/електромотору та загальна, але також і розмір акумулятора. Адже кросовер Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid є гібридом з можливістю підзарядки: він може проїхати до 82 км взагалі без палива, лише на електроприводі – а завдяки новому збільшеному акумулятору ємністю 25,9 кВт·год.

Разом з моделлю Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid дебютував й автомобіль у версії Coupe. Як це бувало зазвичай, останній вирізняється зовнішністю та зміненою задньою частиною, що має динамічний нахил стійок даху – нагадує краплю води.

Але важливо у розмовах про новинку окремо згадати опцію GT Package. Отже, що таке Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe GT Package? Це надпотужний гібрид у поєднанні з кількома важливими спорт-аксесуарами, які зазвичай пропонують за доплату як опції.

Наприклад, автомобіль Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe GT Package одразу отримує карбоново-керамічні гальма PCCB та подвійну спортивну вихлопну систему. Також використані 22-дюймовы колісні диски з ширшими шинами, а підвіска налаштована з урахуванням зменшеного (-10 мм) кліренсу. Дещо покращені й швидкісні характеристики: прискорення 0-100 км/год. займає 3,6 секунди, а максимальна швидкість сягає 305 км/год.

Старт продажів новинок Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid та Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe GT Package відбудеться незабаром. Вартість вже відома: близько 180 тис. євро за Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid в традиційному кузові або версії Coupe; близько 208 тис. євро за максимальний варіант Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe GT Package.