Щойно дебютував новий кросовер Porsche Cayenne: він базується на актуальній генерації моделі, проте отримав суттєві оновлення.

Найголовнішою зовнішньою зміною, напевно, можна назвати передню частину автомобіля: з’явились нові крила та капот, встановлюються фари HD Matrix LED – вони пропонують 32000 світлодіодів та понад 1000 кроків їх налаштування під умови руху. Інші зміни очікувані та цілком вкладаються у розуміння «фейсліфту»: нові кольори кузова, підвіска PASM з новими 2-клапанними амортизаторами вже у стандартній комплектації (пневматична пропонується як опція), нові варіанти 20/21/22-дюймових колісних дисків тощо.

Проте зміни всередині автомобіля виявились куди більш суттєвими! Отже, новий кросовер Porsche Cayenne починається з бензинового 3-літрового турбо-V6, який став потужнішим (+13 к.с.) та тепер пропонує 353 «конячки». На його основі побудовано й гібридний варіант, що отримав новий електродвигун та збільшений (25,9 кВт·год) акумулятор. Завдяки цьому загальна потужність Porsche Cayenne E-Hybrid сягає 470 к.с., а лише на електроприводі можна подолати до 90 км.

Далі – ще цікавіше! Версія Porsche Cayenne S пропонує бензиновий 4-літровий V8 на 474 к.с. та 600 Нм крутного моменту. Завдяки таким показникам, кросовер демонструє прискорення 0-100 км/год за 4,7 секунди та здатен набирати 273 км/год максимальної швидкості. Й цього мало? Тоді погляньте на Porsche Cayenne Turbo GT у кузові Coupe (до речі, він також оновився аналогічно основній моделі): власний стайлінг, спортивна вихлопна система, розкішні колісні диски. Проте родзинкою версії Porsche Cayenne Turbo GT є форсований двигун V8 на 659 «коней», що гарантує прискорення 0-100 км/год за 3,3 секунди та 305 км/год.

Крім того, версія Porsche Cayenne Turbo GT отримала власне оформлення салону. Який, до речі, також суттєво змінився – ми вже про це розповідали раніше: нова цифрова панель приладів, змінене кермо з натяками на спорткар 911, встановлення джойстика «автомату» на передній панелі. Крім того, додано систему контролю якості повітря, оновлено системи безпеки та допомоги водію, розширено комплектацію та варіантів оздоблення салону.

Новий кросовер Porsche Cayenne буде доступний вже з літа поточного року. Вартість автомобіля на ринку Німеччини починається від 89 тис. євро, проте гібридна або S-версія одразу стрибають за 100+ тис. євро, а кузов Coupe ще додає 3-5 тисяч в залежності від конкретної модифікації. Орієнтиру ціни для Porsche Cayenne Turbo GT наразі немає, але ж такий ексклюзив дешевим точно не буде.