Спочатку був концепт-кар, потім з’явилась перша інформація – й ось, нарешті, електричний кросовер KIA EV5 представили офіційно з першими фірмовими світлинами зовнішності та салону. І що ми бачимо?

Загалом зовнішність вже була знайома: загострені фари, прямокутні ліхтарі, віднесена назад та нахилена третя стійка даху. Нагадаємо габаритні розміри: загальна довжина перевершує 4,6 м, колісна база сягнула 2,75 м.

Електромобіль KIA EV5 побудовано на платформі E-GMP, яка передбачає незалежні підвіски коліс, задній або повний привод, акумулятори з напругою до 800 вольтів. Вже відомо, що електромобіль KIA EV5 отримає першу версію з одним електродвигуном (160 кВт або 218 к.с.) та заднім приводом. Також відомо, що електричний кросовер отримає залізо-фосфатну батарею та зможе подолати до 700 км на одному заряді. Проте коли буде версія з повний приводом та двома електромоторами? Який розмір акумулятора? Ось це невідомо.

Але тепер відомий салон! Отже, електромобіль KIA EV5 має передню панель з парою 12,3-дюймових дисплеїв. Але незвичним буде додавання ще одного невеличкого дисплея між ними – спеціально під клімат-контроль. Тобто: ми врізали дисплей в дисплей, щоб ти міг дивитись ТВ поки дивишся ТВ…

Також зверніть увагу на центральну консоль та переднє сидіння, що наче огинає виступ й створює підлокітник попереду. А позаду увагу привертає рівна пласка підлога та багажник з окремими поличками й підйомною кришкою. Схоже, що електромобіль KIA EV5 стане справжнім королем практичності!

Коли це станеться? Вже незабаром: повню інформацію по електромобілю розкриють восени поточного року. Старт продажів на китайському ринку (а саме там буде вироблятись KIA EV5) відбудеться також восени. Після цього електромобіль поїде на експорт – тобто, на інших ринках його слід очікувати навесні 2024 року. Цікаво, чи дістанеться він України?