Компанія Kia продовжує розбудовувати власну лінійку електромобілів, які так і називають – просто EV та цифрове позначення. Нещодавно було представлено новий концепт Kia EV5, який логічно позиціонується на крок нижче у порівнянні з моделями Kia EV6 та Kia EV9.

Наразі складно говорити про точні розміри, проте вже зрозуміло: концепт Kia EV5 демонструє нам прагнення компанії створити електричний кросовер середнього класу. Завдяки численним гострим лініям та кутам, новинка Kia EV5 демонструє сучасний дизайн у розумінні корейської компанії.

А салон концепту Kia EV5 демонструє «відкритість». У прямому сенсі цього слова: відсутність центральної стійки даху та дверцята, що відкриваються в різні боки, надають чудовий доступ в середину. Також привертає увагу горизонтальна передня панель, овальне кермо, видовжені дисплеї, поворотні сидіння.

Звісно, більшість незвичних рішень салону залишиться лише надбанням концепту Kia EV5. Проте сам концепт-кар все ж має стати реальним: електричний кросовер Kia EV5 у серійному виконанні має дебютувати вже до кінця поточного року.