Компанія Meta повідомила про прибутки та дохід за II квартал, які перевершили очікування аналітиків. Про це пише CNBC.

Прибутки компанії склали $2,98 на акцію порівняно з прогнозами Refinitiv у розмірі $2,91 на акцію. Дохід компанії досягнув $32 млрд проти $31,12 млрд, які очікував Refinitiv.

В нинішньому кварталі компанія розраховує отримати дохід в розмірі $32-34,5 млрд. Натомість аналітики Refinitiv очікують, що дохід Meta в III кварталі складе $31,3 млрд.

«У нас був хороший квартал, – зазначив гендиректор Meta Марк Цукерберг. – Ми продовжуємо спостерігати активну взаємодію з нашими додатками, і в нас є найбільш захоплююча дорожня карта, яку я бачив за останній час: Llama 2, Threads, Reels, нові продукти зі штучним інтелектом у розробці, а також запуск Quest 3 цієї осені».

Meta заявила, що її загальні витрати в II кварталі склали $22,61 млрд, що на 10% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Компанія прогнозує капітальні витрати на 2023 рік у розмірі від $27-30 млрд, що нижче за попередню оцінку в $30-33 млрд.

Раніше Meta оголосила, що відкриває свою велику мовну модель LLaMA 2, роблячи її безплатною для комерційного та дослідницького використання. Таким чином, компанія йде в ногу з безплатним GPT-4 від OpenAI, який лежить в основі таких інструментів, як ChatGPT і Microsoft Bing.