Ілон Маск повідомив представникам Пентагону, що він особисто розмовляв з президентом росії володимиром путіним. Про це пише Bloomberg із посиланням на розслідування The New Yorker.

Таку заяву мільярдер зробив представникам американського військового відомства під час телефонної розмови про супутниковий інтернет, який SpaceX постачає українським військовим.

«Ми знаємо про висвітлення та інтерес до цього питання, і міністерство укладає контракт зі Starlink на послуги такого типу, – зазначив речник Міністерства оборони США Джефф Юргенсен. – Як ми вже заявляли, через критичну важливість цих систем ми не оприлюднюємо додаткових деталей щодо конкретних можливостей, контрактів або партнерів на даний момент».

Нагадаємо, що минулого жовтня генеральний директор SpaceX Ілон Маск заперечував, що розмовляв із російським президентом. У своєму пості в соціальній мережі Twitter, яка зараз називається X, мільярдер написав, що говорив із володимиром путіним лише один раз, приблизно 18 місяців тому, про космос.

Раніше повідомлялося, що залежність України від Starlink викликає занепокоєння, але гідної альтернативи немає. Між тим, недавно в нашу країну почали доправляти термінали супутникового інтернету шведської компанії Satcube. Їх можуть використовувати на деокупованих територіях, де мобільні та наземні мережі не працюють. При цьому в компанії не знають, чи буде їхнє обладнання використовуватися військовими, але не заперечують проти цього.