Компанія Cruise тимчасово зменшить кількість автономних автомобілів у Сан-Франциско, поки слідчі розслідують інциденти за участі її автопарку. Про це повідомляє Engadget.

Департамент транспортних засобів Каліфорнії (DMV) попросив компанію скоротити свій автопарк наполовину після зіткнення роботаксі Cruise та пожежної машини, яка реагувала на надзвичайну ситуацію. В таксі в цей час були пасажири – вони отримали травми, що не загрожували життю. В іншому інциденті автомобіль Cruise застряг у мокрому бетоні.

У заяві DMV акцентували, що основним завданням департаменту є безпечна експлуатація автономних транспортних засобів і безпека людей, які ділять дорогу з цими транспортними засобами.

Тут також додали, що залишають за собою право після розслідування фактів, призупинити або відкликати дозволи на тестування та/або розгортання, якщо визначать, транспортні засоби компанії становлять загрозу громадській безпеці.

Поки триває розслідування, Cruise має обмежити кількість безпілотних автомобілів, що експлуатуються, до 50 вдень та 150 вночі.

Раніше повідомлялося, що автономні транспортні засоби стають дедалі популярнішими в Сан-Франциско. Але місцеві мешканці використовують їх не лише за призначенням. Деякі з них випробовують межі дозволеного та займаються сексом у роботаксі.