Автономні транспортні засоби стають дедалі популярнішими в Сан-Франциско. Але місцеві мешканці використовують їх не лише за призначенням. Деякі з них випробовують межі дозволеного та займаються сексом у роботаксі, пише The San Francisco Standard.

Про «пригодницькі» поїздки розповіли кілька пасажирів безпілотних транспортних засобів сервісу Cruise. Деякі з них розраховують на гострі відчуття, виходячи за межі дозволеного в автомобілі, в якому немає водія, який би їх стримував.

Примітно, що така поведінка має певне наукове підґрунтя. Ще у 2018 році в одному маловідомому дослідженні йшлося про те, що збільшення безпілотних машин означатиме більше сексу та іншої непристойної поведінки на дорозі.

Оскільки галузь безпілотних таксі є доволі новою, то чітких заборон щодо користування сервісом досі немає. Попри «туманні» правила, компанії, що надають послуги роботаксі, ведуть відеоспостереження всередині та зовні своїх авто. Це робиться, зокрема з метою безпеки.

Однак це навряд чи зупинить пасажирів від розпусних дій. За даними вищезгаданого дослідження 2018 року про секс в автономних транспортних засобах, навіть коли компанії посилюють свою тактику спостереження, пасажири завжди знайдуть спосіб її обійти.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що мешканці Сан-Франциско викликають поліцію через дивну поведінку безпілотних автомобілів.

Торік у період з 29 травня по 31 грудня в місті різко зросла кількість дзвінків до служби 911 про те, що автономні транспортні засоби (АТЗ) блокують смуги руху і перехрестя, нестабільно керують автомобілем і здійснюють «маневри ухилення, які вимагають маневрувати інших учасників дорожнього руху».