Компанія Setapp планує запустити власний альтернативний App Store в ЄС. Вона має намір представити магазин мобільних додатків вже у 2024 році, а поки запустила для користувачів лист очікування. Про це пише AppleInsider.

Таким чином компанія спробує скористатися змінами в законодавстві, які дозволять стороннім цифровим магазинам працювати на iPhone та iPad. Йдеться про «Закон про цифрові ринки» (Digital Markets Act, DMA), який має набути чинності наступної весни. Він вимагає, щоб Apple і Google відкрили свої мобільні платформи для альтернативних методів завантаження додатків.

«(Сервіc – ред.) тепер має право представити свій магазин додатків для користувачів з ЄС, гарантуючи, що вони зможуть отримати доступ і насолоджуватися великою колекцією високоякісних додатків Setapp на своїх iPhone і iPad», – пояснили в компанії.

Очікується, що Setapp пропонуватиме відбірну колекцію мобільних додатків, починаючи від інструментів для продуктивності і закінчуючи додатками для стилю життя.

«Як відповідь на головний запит наших користувачів із першого дня роботи, магазин мобільних додатків Setapp надасть користувачам більш зручний спосіб знаходити та використовувати широкий спектр додатків в одному місці на своїх iPhone та iPad, а також полегшить розробникам доступ до ширшої аудиторії та демонстрацію своїх додатків користувачам iOS», – підкреслили в компанії.

Крім цього, щоб заохотити розробників до використання додатків, Setapp також збирається скасувати 30% комісію Apple за покупки та продажі всередині додатків в App Store.

Нагадаємо, що Meta планує дозволити мешканцям ЄС завантажувати додатки через рекламу на Facebook, що дасть компанії змогу з часом конкурувати з магазинами додатків Google й Apple. Новий тип реклами планують запустити як пілотний проєкт із кількома розробниками додатків для Android наприкінці цього року.