Meta планує дозволити мешканцям ЄС завантажувати додатки через рекламу на Facebook, що дасть компанії змогу з часом конкурувати з магазинами додатків Google й Apple. Про це пише The Verge.

Новий тип реклами планують запустити як пілотний проєкт із кількома розробниками додатків для Android наприкінці цього року. Мета бачить можливість спробувати це завдяки новому регулюванню в ЄС під назвою «Закон про цифрові ринки» (Digital Markets Act, DMA). Документ, як очікується, набуде чинності наступної весни. Він вимагає, щоб Apple і Google відкрили свої мобільні платформи для альтернативних методів завантаження додатків.

Meta пропонує розробникам, які беруть участь у пілотному проєкті, розмістити свої додатки для Android і дозволити користувачам Facebook завантажувати їх напряму, не перенаправляючи до Play Store, щоб вони побачили вищі показники конверсії для своїх оголошень про встановлення додатків. Принаймні на початковому етапі Meta не планує утримувати частину прибутку від додатків-учасників, тому розробники, які беруть участь проєкті, можуть використовувати будь-які білінгові системи, які вони хочуть.

«Ми завжди були зацікавлені в тому, щоб допомагати розробникам розповсюджувати їхні додатки, і нові можливості додадуть конкуренції в цій сфері. Розробники заслуговують на більше способів легко донести свої додатки до людей, які їх хочуть», – підтвердив представник Meta Том Ченнік.

Нагадаємо, що навесні Microsoft заявила про сподівалання запустити альтернативний магазин додатків для ігор на iOS і Android в Європі наступного року.