Ми вже звикли до щомісячних новин від NASA, яка визнає кожен наступний місяць найспекотнішим за всю історію спостережень. Що ж, липень 2023 р. не підвів науковців, він видався найспекотнішим з 1880 р.

Липень 2023 року був на 0,24°C теплішим, ніж будь-який інший липень у звітах NASA, і на 1,18°C теплішим, ніж середній липень між 1951 і 1980 роками.

NASA визнала липень 2023 р. найспекотнішим з початку спостережень

Частини Південної Америки, Північної Африки, Північної Америки та Антарктичного півострова були особливо спекотними, тут температура піднялася приблизно на 4°C вище середнього. Рекордний липень продовжує довгострокову тенденцію потепління, згідно з даними NASA, п’ять найспекотніших липнів з 1880 року припали на останні п’ять років.

«Цей липень був не просто теплішим, ніж будь-який попередній липень – це був найтепліший місяць у нашій історії, яка сягає 1880 року», – сказав директор Goddard Institute for Space Studies (GISS) Гевін Шмідт. – «Науці ясно, що це ненормально. Тривожне потепління в усьому світі зумовлене в основному викидами парникових газів, спричиненими діяльністю людини. І це підвищення середніх температур викликає небезпечну екстремальну спеку, яку люди відчувають тут в США та в усьому світі».

Судячи з того, що ми бачимо зараз за вікном серпень 2023 р. теж буде найспекотнішим в історії.

Нагадаємо, у NASA очікують, що 2024 рік може стати ще спекотнішим через відсутність значного прояву Ель-Ніньо.