Червень 2023 року став найспекотнішим червнем за всю історію спостережень. Про це свідчать дані глобального аналізу температури NASA.

Аналіз GISTEMP базується на даних, зібраних метеостанціями та антарктичними дослідницькими станціями, а також приладами на кораблях та океанських буях.

Вчені NASA в Інституті космічних досліджень ім. Годдарда в Нью-Йорку аналізують ці вимірювання. Вони роблять це, щоб врахувати невизначеності в даних і підтримувати узгодженість методів розрахунку середньорічної різниці глобальної поверхневої температури.

«Ці наземні вимірювання температури поверхні узгоджуються з супутниковими даними, зібраними з 2002 року атмосферним інфрачервоним зондом на супутнику NASA Aqua, а також з іншими оцінками», – зазначили в NASA.

Агентство використовує період 1951-1980 років як базовий, щоб зрозуміти, як глобальна температура змінюється з часом.

«Незалежний аналіз, проведений Службою кліматичних змін Copernicus Європейського Союзу та Національними центрами екологічної інформації NOAA, також показав, що червень 2023 року був найтеплішим червнем за всю історію спостережень», – додали в NASA.

Нагадаємо, за даними Національних центрів прогнозування стану навколишнього середовища США, 3 липня метеорологи зафіксували найспекотніший день за всю історію спостережень.