Google починає впроваджувати пошук на основі штучного інтелекту. Про це пише Engadget із посиланням на інформацію компанії.

Технологічний гігант оголосив, що відкриває доступ до Google Search Generative Experience (SGE) та Code Tips й Add to Sheets у США. Для цього охочі мають записатися до списку очікування та чекати на електронний лист про настання черги.

Як відомо, Google намагається використати генеративний штучний інтелект для розширення можливостей своєї пошукової системи. Про це було оголошено під час виступу на конференції Google I/O, де компанія продемонструвала майбутнє оновленнями свого пошуку. Інтеграція генеративного ШІ в Google Пошук має допомогти користувачам швидше розібратися в темах, відкрити нові точки зору і зручніше шукати інформацію.

Що стосується Code Tips, то тут компанія пропонує можливості великих мовних моделей, щоб надати підказки для швидшого та розумнішого написання коду. Code Tips дозволяє розробникам-початківцям ставити запитання про мови програмування (C, C++, Go, Java, JavaScript, Kotlin, Python і TypeScript), інструменти та алгоритми.

Натомість Add to Sheets дозволяє вставляти результати пошуку безпосередньо в додаток Google для роботи з електронними таблицями. Якщо натиснути на іконку Таблиці зліва від результату пошуку, з’явиться список останніх документів. Слід вибрати той, до якого необхідно додати результат.

Раніше повідомлялося, що, намагаючись підвищити релевантність пошукової реклами, Google планує використовувати технологію генеративного штучного інтелекту. Майбутнє оновлення обіцяє розширити можливості функції автоматично створених активів (ACA) шляхом використання генеративного штучного інтелекту, що дозволить створювати та адаптувати пошукові оголошення більш контекстуально.