Стартап Humane, який заснували колишні співробітники Apple, планує розкрити більше деталей про свій таємничий пристрій на основі штучного інтелекту в день сонячного затемнення 14 жовтня. Про це пише The Verge із посиланням на співзасновника компанії Імрана Чаудрі.

«У жовтні відбувається неймовірна небесна подія: затемнення, – заявив він. – Затемнення є важливим символом для нас. Це новий духовний початок, ось що воно означає. Це те, що весь світ помічає і об’єднується. Ми, безумовно, з нетерпінням чекаємо, що зможемо пережити особливий момент у цей день».

Йдеться про пристрій під назвою Humane Ai Pin. Його позиціонують як те, що може замінити користувачам їхні смартфони. Під час конференції TED у квітні Імран Чаудрі використовував пристрій, прикріплений до куртки на рівні грудей, та робив буденні речі. Але це відбувалося у незвичний спосіб.

Приміром, він відповідав на телефонний дзвінок від своєї дружини та співзасновниці Humane Бетані Бонджорно. Проте не натискав ні на жодну кнопку, щоб підняти слухавку.

Також Чаудрі промовляв перекладену французькою мовою фразу, використовуючи штучний голос. При цьому він усно не вказував, що йому потрібен перекладач. Крім цього, співзасновник стартапа зміг навіть переглянути деякі електронні листи та повідомлення, хоча незрозуміло, звідки пристрій отримував ці дані.

Нагадаємо, що навесні Humane оголосив про новий раунд інвестицій в розмірі $100 млн і партнерство з OpenAI та Microsoft.