Стартап Humane, заснований колишніми керівниками Apple, оголосив про новий раунд інвестицій в розмірі $100 млн і партнерство з OpenAI та Microsoft, повідомляє WSJ.

Стартап, заснований Імраном Чаудрі та Бетані Бонджорно, планує випустити цієї весни продукт, який включає штучний інтелект у користувацькі пристрої.

Компанія не розголошує, що саме вона планує продавати. Опубліковані патенти свідчать про те, що Humane має намір створити пристрій, який можна буде носити з собою і на який можна буде проєктувати дисплей, з яким користувачі зможуть взаємодіяти.

Подружжя співзасновників компанії було багаторічними керівниками Apple і пішли у відставку у 2016 році. Імран Чаудрі був директором з дизайну в команді людського інтерфейсу Apple, яка займається створенням позитивного досвіду взаємодії користувачів з пристроями Apple. Бетані Бонджорно була директором з операційної системи Apple.

Патрік Гейтс, колишній старший директор з інжинірингу в Apple, також працює в Humane, обіймаючи посаду технічного директора.

Стартап Humane колишніх керівників Apple залучив $100 млн і співпрацює з Microsoft та OpenAI
Бетані Бонджорно та Імран Чаудрі

Раунд на суму $100 мільйонів очолив фонд Kindred Ventures, в якому, серед інших, брали участь і представники Microsoft. Генеральний директор OpenAI Сем Альтман, який був одним з перших інвесторів Humane, також приєднався до нового раунду. Раніше компанія вже залучила два раунди фінансування на загальну суму $130 млн.

В рамках оголошення про збір коштів, зробленого в середу, компанія заявила, що буде співпрацювати з Microsoft для забезпечення роботи хмарних сервісів Humane. Компанія також співпрацюватиме з OpenAI, щоб інтегрувати його технологію штучного інтелекту в пристрій Humane.

Раніше цього року Microsoft уклала багаторічний раунд фінансування OpenAI, в рамках якого Microsoft може інвестувати в компанію до $10 мільярдів. OpenAI планує продати наявні акції, що дозволить оцінити компанію у $29 мільярдів — це робить її одним з найцінніших стартапів, попри те, що вона генерує невеликий дохід.