Колишній дизайнер Apple Імран Чаудрі, який створював інтерфейс iPhone, показав на конференції TED 2023 пристрій свого стартапу Humane, що обіцяє зробити технології менш нав’язливими та більш людяними. Ця розробка довго залишалася в секреті й Чаудрі нарешті показав, над чим працює компанія.

Нарешті щось нове: стартап Humane показав носимий пристрій з проєкційним екраном

Як повідомляє 9to5Google, пристрій Humane працює під управлінням Android, він набагато менший за смартфон і замість стандартного дисплея використовує лазерний проєкційний екран.

Під час виступу Чаудрі прийняв дзвінок від своєї дружини Бетані Бонджорно, яка є співзасновником Humane, та показав як інформація про виклик проєктується на його долоню.

Окрім відсутності екрана, для роботи пристрою Humane не потрібен смартфон, а для управління в ньому використовується комбінація голосу і жестів для введення. Окрім проєкції на долоні користувача, відображати інформацію з пристрою можна проєктуючи її на сусідні об’єкти.

У верхній частині пристрою також встановлена камера, під час демонстрації вона використовувалася для того, щоб зчитати та перекласти текст з етикетки. Окрім цього, пристрій може перекладати голосові повідомлення користувача різними мовами, використовуючи його власний голос завдяки штучному інтелекту.

У березні компанія Humane оголосила про новий раунд інвестицій в розмірі $100 млн і партнерство з OpenAI та Microsoft. Генеральний директор OpenAI Сем Альтман, який був одним з перших інвесторів Humane, також приєднався до нового раунду. Тож можна припустити, що ШІ буде активно використовуватися в більшості функцій пристрою Humane.