United24, Повернись живим та Monobank в межах операції «Єдність» відкрили спільний збір на закупівлю 10 тисяч дронів-камікадзе для Сил оборони України. Про це йдеться в повідомленні Мінцифри в Telegram.

«Пташки» вже довели свою ефективність на фронті. Вони знищують ворога швидко, точно, нещадно. Зберігають життя наших військових та забирають його в окупанта», – йдеться в повідомленні.

Мета масштабного збору – 235 млн грн. 178 млн грн. із цієї суми спрямують на FPV-дрони, а 57 млн грн. – на боєприпаси.

Водночас співвласник Monobank Олег Гороховський уточнив, що дрони придбають за кордоном, а доукомплектують боєприпасами вже в Україні.

«Буде плюс для нашого війська, та великий мінус для ворога», – підкреслив він.

Також співвласник фінустанови додав, що за внесок у перемогу України учасники збору матимуть змогу виграти лоти від партнерів проєкту.

«Почнемо з того, що від mono ми розіграємо 100 платинових карток на 5 з яких будуть лежати 100 тисяч гривень. UNITED24 розіграє 10 зустрічей з амбасадорами платформи і 50 подарунків від них. Повернись живим розіграє прапор з нещодавно звільнених Пʼятихаток та інші військові артефакти», – написав Олег Гороховський.

За його словами, в розіграші беруть участь внески від 24 грн. Долучитися до збору можна за посиланням: (https://send.monobank.ua/jar/7zuA3xeQek).

Як відомо, БПЛА допомагають українським захисникам виявляти та ефективно знищувати ворога. З огляду на це, потреба в такій техніці є високою. Між тим, Китай запровадив обмеження на експорт цивільних безпілотників дальнього радіуса дії, посилаючись на війну росії в Україні та занепокоєння, що дрони можуть бути переобладнані для використання у військових цілях.