За останні пів року мешканці Сан-Франциско 92 рази дзвонили в 911, щоб повідомити про небезпечну, таку, що перешкоджає руху або просто незрозумілу поведінку безпілотних автомобілів. Про це свідчать дані у листі, який був надісланий місцевими чиновниками з питань транспорту до державного регулятора.

Підписанти листа, директори Муніципального транспортного агентства Сан-Франциско, Транспортного управління округу Сан-Франциско та Управління мерії з питань інвалідності, виступають проти значного розширення тестування двох повністю безпілотних служб таксі в місті – Cruise і Waymo. Зокрема, влада стурбована фундаментальними проблемами для широкої громадськості, що виникають у зв’язку з діяльністю Cruise AV.

У період з 29 травня по 31 грудня в місті різко зросла кількість дзвінків до служби 911 про те, що автономні транспортні засоби (АТЗ) блокують смуги руху і перехрестя, нестабільно керують автомобілем і здійснюють «маневри ухилення, які вимагають маневрувати інших учасників дорожнього руху».

Оскільки інциденти сталися між 22:00 і 6:00, блокування не мали такого руйнівного впливу, який вони могли б мати, якби сталися в середині дня або в годину пік. Загалом 92 окремі інциденти були настільки серйозними, що хтось зателефонував до 911, але в листі зазначається, що їх могло бути набагато більше, оскільки вони сталися, «коли на вулицях було мало людей, які могли б їх спостерігати».

У листі також наводяться численні приклади, коли автомобілі Cruise оточували автобуси муніципального транспорту, заважаючи їм рухатися і викликаючи затримки. Вони також заважали гасінню пожеж. У листі йдеться про те, що 12 червня Cruise «переїхав пожежний шланг, який використовувався на місці активної пожежі», що є порушенням Кодексу транспортних засобів Каліфорнії. 21 січня 2023 року Cruise AV в’їхав на місце активної пожежі, під’їхав до пожежних шлангів, що лежали на землі, і не зупинився, попри зусилля пожежників.

«Вони не могли цього зробити, – йдеться в листі, – поки не розбили переднє вікно автомобіля Cruise AV».

Своєю чергою сама компанія Cruise неодноразово зверталася до 911 через пасажирів, які, засинали в автоматизованих таксі.

Представник Cruise повідомив виданню Motherboard:

«Дані про безпеку Cruise публічно оприлюднені і включають проїзд мільйонів миль у надзвичайно складному міському середовищі без жодних небезпечних для життя травм чи смертельних випадків. Ми пишаємося тим, що переважна більшість публічних коментарів, в тому числі від захисників прав людей з обмеженими можливостями, малого бізнесу та місцевих громадських груп, підтримують розширення повністю електричного безпілотного сервісу Cruise для обслуговування всього міста».

Виданню WIRED компанія Cruise повідомила, що автомобіль, лобове скло якого розбили пожежники, вже стояв на місці, а виклики 911 для сплячих пасажирів пояснила, тим, що треба «гарантувати безпеку пасажирів, які не реагують на виклик».

Самокеровані автомобілі стають громадською проблемою через неякісне програмне забезпечення — це той сценарій, про який скептики безпілотних автомобілів попереджали з того часу, як ця концепція привернула увагу інвесторів у середині 2010-х років.