За останні пів року в мережі ширились різні чутки стосовно бюджетного iPhone SE 4. Зокрема, повідомляли, що його випуск скасований, або ж відкладений мінімум до 2024 року. Також з’являлась інформація про те, що iPhone SE 4 буде використовуватись лише для тестів нових 5G-чипів власного виробництва Apple.

Чергова порція інсайдів надає певну конкретику стосовно деяких особливостей новинки. Дизайн iPhone SE 4 буде базуватись на iPhone 14. Пристрій, напевно, отримає порт USB-C, а також систему Face ID, відмовившись від кнопки Touch ID.

Також зазначають, що iPhone SE 4 буде мати кнопку дії (Action Button), яка вперше з’явилась у смартгодиннику Apple Watch Ultra, а в смартфонах має дебютувати в моделях iPhone 15 Pro й iPhone 15 Pro Max. А ось камера залишиться одна, як і в попередніх поколіннях лінійки SE.

Ще одним суттєвим оновленням може стати перехід на використання OLED-дисплеїв. Нещодавно з’явилась інформація, що виробники наразі беруть участь у торгах на отримання замовлень від Apple на OLED-панелі. Не виключено, що iPhone SE 4 буде обладнано і першим 5G-модемом від Apple, про який згадували вище. Втім, його реліз очікується не раніше 2025 року.