Тема iPhone SE 4 вже декілька разів за останні місяці підіймалася аналітиком Мін-Чі Куо. Наприклад, під кінець минулого року пан Куо сповістив, що Apple або відмовиться, або відкладе наступну модель. За місяць він все ж повідомив про її скасування, але ще за декілька тижнів написав про поновлені плани.

На цей раз пан Куо додав ще одну деталь щодо планів компанії, яка знову має розчарувати фанатів найдешевшої версії iPhone. Виявляється, цей смартфон має стати свого роду «тестовим стендом» для випробувань власних 5G-чипів виробника:

«Раніше я прогнозував, що iPhone SE 4 буде похідною моделлю iPhone 14. Однак мої останні дослідження показують, що ця похідна модель, швидше за все, буде інженерним прототипом власної технології мікросхем базового діапазону 5G від Apple і перевіркою масового виробництва, і немає планів щодо масового виробництва та продажу», — коментує аналітик.

Тож для всіх, хто очікував на нову модель iPhone SE, це скоріше за все означає, що варто придивлятися або до поточної версії, або взагалі іншого смартфона, адже масове виробництво iPhone SE 4 не входить до планів Apple. Щонайменше, поки що не входить.

Також Куо додав, що перехід на власні чипи зв’язку компанії буде значною мірою залежати від успіхів випробовувань й не очікується раніше 2025 року. А якщо випробовування не пройдуть успішно, то графіки виробництва будуть посунуті.