Ми вже бачили дизайн автомобіля Hyundai Santa Fe нової генерації та отримали першу інформацію. Але тепер з’явилось більше подробиць про автомобіль.

Отже: новий кросовер Hyundai Santa Fe не тільки кардинально змінив дизайн, але й додав у розмірах. Тепер автомобіль має 4,83-метрову довжину та 2,82-метрову колісну базу – тобто, він додав приблизно 5 см у кожному параметрі. А також додав у розмірах колісних дисків: тепер максимум 21-дюймові.

Крім цього, вже з’явився варіант Hyundai Santa Fe XRT що натякає на позашляхові пригоди. Адже ця версія пропонує спеціальні шини для бездоріжжя, драбину на дах, додаткові каністри. Поки все це має статус концепту, але ж виглядає цілком реально для втілення в серію.

До речі, про різні версії Hyundai Santa Fe та їх двигуни – всі вони будуть бензинові. Найпростішим варіантом є 2.5 GDI потужністю 194 к.с. та у парі з 8-ступеневим «автоматом». Іншим варіантом виступає 2,5-літровий «турбо» (281 к.с.) у парі з 8-ступеневою роботизовано коробкою. Також буде запропоновано два гібриди на основі 1,6-літрового турбодвигуна: звичайний гібрид (235 к.с.) або PHEV-версія, для якого потужність та розмір акумулятора поки невідомі.

Ну й кілька слів про салон автомобіля. Ми вже знаємо про пару 12,3-дюймових дисплеїв, про наявність 5- або 7/8-місного варіанту тощо.

Але тепер також стало відомо про можливість замовлення розкладного сидіння переднього пасажира, наявність опції з двома капітанськими сидіннями другого ряду, вбудований дезінфектор, збільшення простору для пасажирів.

Старт продажів та доступні версії автомобіля Hyundai Santa Fe залежать від обраного ринку. Наразі точно відомо, що все розпочнеться з Південної Кореї вже до кінця літа, але на ринках Європи та США новий кросовер з’явиться або під саме завершення поточного року або ж навіть вже навесні 2024 року.