Amazon впродовж двох місяців надсилає мешканці Канади коробки із взуттям, яке вона не замовляла. Про це пише Ars Technica.

Анка Ніту розповіла, що за цей час отримала вже понад 50 посилок. У кожній з них був бланк повернення товару від покупця з Північної Америки. Жінка вважає, що продавці з Amazon викрали її інформацію з неактивного облікового запису в сервісі. І тепер використовують її ім’я та адресу для повернення товарів, які вони не можуть чи не хочуть зберігати.

В організації Better Business Bureau (BBB) кажуть, що ситуація нагадує схему повернення товарів, яка поширена в США, але рідше зустрічається в Канаді. За цією схемою, продавці ухиляються від сплати зборів за зберігання і доставку повернених товарів, указуючи чужу адресу. Тож тепер жінка має сплатити логістичній компанії UPS понад $300 за те, що вона не замовляла.

«Я починаю тремтіти, коли бачу пакунки біля своїх дверей, – каже Анка Ніту. – Вони продовжують надходити, і це просто не закінчується».

За її словами, ні Amazon, ні UPS не допомогли їй оскаржити звинувачення або виправити проблему. Натомість BBB допомагає мешканці Канади у вирішенні суперечки з UPS через відмову сплатити вказану суму.

Між тим, UPS повідомив CBC, що компанія розслідує скаргу. А в Amazon заявили, що випадок було розглянуто, і зараз вживаються коригувальні заходи для припинення надходження посилок.

Доки посилки не перестануть надходити, Анка Ніту приклеїла до своїх дверей записку та просить не залишати коробки під її дверима.

До слова, недавно письменниця Джейн Фрідман знайшла на Amazon і Goodreads книжки, написані від її імені. Але вони фейкові та, вірогідно, були згенеровані за допомогою штучного інтелекту.