Вже традиційно Sony починає “додаткову” роздачу ігор для дорожчих тарифів PS Plus у другій половині місяця, через пару тижнів після загального анонсу для всіх пакетів, включно з базовим PS Plus Essential. Так, з 15 серпня для передплатників тарифів Extra і Premium стануть доступні такі ігри для PS4 і PS5:

Sea of Stars (PS4, PS5) — покрокова рольова гра, в якій розробник, за його словами, намагається осучаснити механіки класичних RPG у сенсі бойової системи, поданні сюжету та дослідженні світу, водночас пропонуючи “трохи поностальгувати та просто отримати задоволення від гри”. На відміну від інших ігор у поточній роздачі, Sea of Stars з’явиться у каталозі пізніше — 29 серпня, у день релізу.

Moving Out 2 (PS4, PS5) — сиквел гумористичного “симулятора переїзду”, а точніше — перевезення речей, виходить на PlayStation 15 серпня і потрапляє у каталог PS Plus Extra та Premium у день релізу.

Destiny 2: The Witch Queen (PS4, PS5) — передостаннє доповнення популярного багатокористувацького шутера, яке вийшло на початку минулого року і має набагато кращі оцінки, ніж останнє, Lightfall.

Lost Judgment (PS4, PS5) — пригодницький бойовик від розробника Ryu Ga Gotoku Studio, друга гра у спінофі популярного циклу Yakuza (останні частини якого також розробляла ця студія).

Destroy All Humans 2 Reprobed (PS4, PS5) — ремейк гри 2006 р., що вийшов минулого року на сучасних ігрових системах. Destroy All Humans — серія пригодницьких бойовиків, у яких гравець бере на себе роль злого інопланетянина, що намагається, у повній відповідності до назви, знищити всіх людей.

Two Point Hospital: Jumbo Edition (PS4) — економічний симулятор будівництва та менеджменту лікарні, “духовний наступник” легендарної Theme Hospital (1997) від Bullfrog Productions. Jumbo Edition — реліз для консолей, що містить у собі всі випущенні доповнення.

Source of Madness (PS4, PS5) — екшен у вигляді сайдскроллера, події якого відбуваються у збоченому лавкрафтіанському світі, створеному на базі процедурної генерації та ШІ.

Cursed to Golf (PS4, PS5) — незвичне поєднання симулятора гольфа з… жанром roguelike.

Dreams (PS4) – гра-пісочниця, в якій гравці самі створюють контент будь-якого типу — навіть нові ігри. Цього місяця, до речі, гру також роздають безплатно для всіх тарифів, включно з базовим Essential.

PJ Masks: Heroes of the Night (PS4, PS5) — платформер у всесвіті PJ Masks, мультсеріалу на основі французької серії дитячих книжок Les Pyjamasques.

Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures (PS4, PS5) — ще один платформер на основі анімаційних стрічок, цього разу франшизи Hotel Transylvania, яка, до речі, належить Sony.

Lawn Mowing Simulator: Landmark Edition (PS4, PS5) — симулятор косіння газонів (з ліцензованими газонокосарками!) та створення власного бізнесу — з будівництвом штаб-квартири, найманням співробітників тощо.

Spellforce III Reforced (PS4) — покращена версія третьої частини відомої рольової стратегії, що вийшла наприкінці 2021 р. і була безплатною для всіх власників оригінальної гри.

Midnight Fight Express (PS4) — ізометричний бойовик, в якому головний герой б’ється на вулицях, використовуючи всі підручні засоби.

Додатково каталог “класики” тарифу PS Plus Premium поповниться наступними іграми: MediEvil: Resurrection (PS4, PS5), Ape Escape: On the Loose (PS4, PS5), Pursuit Force: Extreme Justice (PS4, PS5).