Valve анонсувала появу офіційно відновлених / Certified refurbished консолей Steam Deck.

«Всі офіційно відновлені пристрої Steam Deck ретельно перевіряються за тими самими високими стандартами, як і нові. Кожен пристрій проходить через повне скидання налаштувань до заводських, оновлення програмного забезпечення та розширену перевірку, що складається з понад 100 тестувань. Серед них: перевірка всіх введень, аудіосистеми, екрана та внутрішніх компонентів. Крім того, ми оцінюємо стан акумулятора, щоб забезпечити його належну функціональність та довговічність.

Усі відновлені Steam Deck відповідають стандартам швидкодії, визначеним для нових пристроїв, або й перевищують їх. Через незначні косметичні дефекти, які ніяк не впливають на надійність та високоякісний ігровий досвід, вони коштують дешевше.»

Офіційні відновлені Steam Deck будуть коштувати на 20% дешевше ніж нові, але кожен такий пристрій має таку саму гарантію, як і новий. Пристрої можуть мати незначні косметичні дефекти – дрібні пошкодження поверхні або подряпини (на пластиковому корпусі, а не на екрані). Кількість офіційно відновлених пристроїв обмежена і вони недоступні на багатьох ринках. З іншого боку, нас це не має хвилювати, бо попри чутки про офіційну доступність Steam Deck в Україні консоль все ще не можна замовити з сайту Steam, бо «Цей продукт не доступний для резервування у вашій країні».

Valve починає продаж офіційно відновлених консолей Steam Deck

Практика офіційно відновлених пристроїв досить поширена серед виробників. Особливо відома цим Apple, у якої можна придбати Certified refurbished пристрої, які взагалі не мають жодних вад, з дійсно непоганою знижкою.

Нещодавно стало відомо, що Baldur’s Gate III досить непогано працює на Steam Deck.