Одразу декілька джерел повідомляють про те, що мобільні оператори попросили своїх працівників не брати вихідний на 13 вересня через великий анонс смартфонів. Звісно, це не обов’язково має бути саме презентація Apple, втім зазвичай компанія з Купертіно проводить свої заходи саме у цей час.

Минулого року Apple представила смартфони у середу, 7 вересня. 13 вересня цього року теж середа, тому цілком можливо, що в цей день ми дійсно побачимо нову лінійку iPhone 15. В такому випадку можна очікувати, що в продаж новинки надійдуть через тиждень – 22 вересня.

Разом з тим, можливі й затримки для деяких моделей, як це було з iPhone 14 Plus, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 mini. Деякі аналітики прогнозують, що як мінімум одна з моделей лінійки iPhone 15 буде випущена пізніше. Раніше ми вже повідомляли, що Apple може зіткнутися з дефіцитом iPhone 15 Pro і Pro Max через виробничі проблеми.

Щодо самих смартфонів, основні зміни стосуватимуться дизайну пристроїв, переходу на порт USB-C, а для моделей Pro – використання титанової рамки корпусу. iPhone 15 та iPhone 15 Plus отримають торішній чипсет A16 Bionic, а iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max – новий чип A17. Окрім того, топові моделі iPhone можуть здорожчати на $200.