Вже двічі цього тижня з’явилися попередження аналітиків про збільшення вартості наступної моделі iPhone 15 Pro, яку буде представлено восени. В першому йдеться про те, що компанія «розглядає можливість підвищення ціни», а ось в другому точніше наводяться можливі ціни.

Зазначається, що здорожчати можуть саме топові моделі Pro, коли стартові цінники iPhone 15 та iPhone 15 Plus залишаться на торішньому рівні — $799 та $899 відповідно. З «старшими» моделями все може піти трохи інакше.

Як описав аналітик Barclay Тім Лонг, вартість iPhone 15 Pro цього року може починатися з позначки у $1 099, коли її більша версія — iPhone 15 Pro Max — стартуватиме з $1 199, або навіть $1 299. При цьому поточні моделі вартують $999 та $1 099 відповідно. Таким чином Pro-версії смартфонів не просто можуть здорожчати, але й в залежності від розміру пристрою також може збільшитися різниця у вартості.

При цьому в планах компанії на календарний рік не передбачається змін у кількості поставлених пристроїв (85 млн), а «стабільні продажі в поєднанні зі стрибком цін на моделі Pro призведуть до збільшення загального доходу від продажу iPhone».

Подібні прогнози аналітики зазвичай формують з інсайдів ланцюгів постачання. Така інформація може не лише прочинити завісу щодо можливих оновлень, а й натякати на ціни пристроїв в залежності від вартості виробництва. Але рішення стосовно фінальних цін все одно залишаються на рівні найвищого керівництва Apple.

«Також слід зазначити, що обидва звіти є розпливчастими. Bloomberg стверджує, що Apple просто “розглядає” можливість підвищення ціни, в той час, як Лонг серйозно завищує вартість Pro Max», — акцентує Бен Лавджой з видання 9to5Mac.

Також пан Лавджой не відхиляє можливості збільшення цін на $100, хоча й наголошує, що зростання вартості топової моделі на $200, що для терабайтної версії дорівнюватиме $1 799, «може виявитися надскладним завданням, навіть для Apple».