Компанія Apple має складнощі зі збиранням iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Про це повідомляє PhoneArena із посиланням на The Information (платний доступ).

Проблема стосується виробництва екранів для телефонів. Цього року постачальники Apple використовують нову технологію виготовлення OLED-панелей для вказаних моделей, що дозволяє Apple зменшити розмір рамок навколо дисплея.

Розмір екрана для iPhone 15 Pro складатиме 6,1 дюйма, а iPhone 15 Pro Max – 6,7 дюйма. Зменшення рамок повинно дозволити Apple трохи зменшити розміри корпусу смартфонів.

Одним з основних постачальників цих панелей є LG Display. Торік проблема з виходом продукції компанії могла спричинити затримку в постачанні топової моделі iPhone, тож Apple довелося заплатити Samsung та швидко виготовити й доставити нові екрани.

За інформацією обізнаних людей, цього року проблеми з виробництвом можуть призвести до дефіциту двох моделей Pro, коли вони будуть випущені у вересні.

Нагадаємо, що продажі Apple за II фінансовий квартал, який закінчився 1 квітня, впали на 2,5%, до $94,8 млрд попри очікування падіння на 4,4%. Прибуток компанії залишився на рівні $1,52 на акцію порівняно з прогнозом $1,43 на акцію.