Операційна система Linux випередила macOS від Apple за популярністю серед геймерів на платформі дистрибуції ігор Steam. Про це свідчать результати липневого опитування Steam, пише Ars Technica.

Компанія регулярно просить користувачів анонімно оцінити своє обладнання і щомісяця публікує зібрану інформацію. Відповідно до нього, Linux у липні посіла друге місце, хоча досі тривалий час цю позицію утримувала macOS.

Зараз Linux встановлено в 1,96% геймерів Steam, а macOS – у 1,84%. Натомість лідерство традиційно в ОС Windows – вона встановлена на комп’ютерах 96,21% гравців.

Нагадаємо, що в червні команда розробників Steam повідомила про вихід нової версії клієнта Steam, яка містить усі нові функції, що успішно пройшли бета-тестування. Найбільш важливі зміни стосуються уніфікації та спільного використання коду для настільного клієнта Steam, режиму Big Picture та Steam Deck. Це означає швидше впровадження й ітерацію нових функцій у майбутньому.

В оновленні також реалізовані покращення візуальної складової та зручності використання Steam, а саме діалогових вікон, меню, шрифтів і кольорів.