Команда розробників Steam повідомила про вихід нової версії клієнта Steam, яка містить усі нові функції, що успішно пройшли бета-тестування.

Найбільш важливі зміни стосуються уніфікації та спільного використання коду для настільного клієнта Steam, режиму Big Picture та Steam Deck. Це означає швидше впровадження й ітерацію нових функцій у майбутньому.

Клієнт Steam отримав декілька важливих оновлень

У оновленні також реалізовані покращення візуальної складової та зручності використання Steam, а саме діалогових вікон, меню, шрифтів і кольорів. Верхня і нижня частини вікна клієнта Steam, налаштування та менеджер знімків екрана – ось лише кілька місць, де був оновлений інтерфейс.

Клієнт Steam отримав декілька важливих оновлень

Крім того, були покращені сповіщення Steam. Зелений дзвіночок підсвічуватиметься лише тоді, коли з’явилося щось дійсно нове. В області сповіщень будуть лише нові сповіщення, а повну історію можна побачити, натиснувши кнопку «Переглянути всі».

Клієнт Steam отримав декілька важливих оновлень

У новій версії був повністю перероблений внутрішньоігровий оверлей (Shift+Tab у грі). Він отримав новий інтерфейс, нові функції та можливості персоналізації. За допомогою нової панелі інструментів ви зможете спілкуватися з друзями, переглядати здобуття досягнень, посібники й обговорення, а також користуватися під час гри браузером. З’явилась можливість обрати вікна, які ви бажаєте бачити в оверлеї, ці налаштування зберігаються для всіх ігор.

Клієнт Steam отримав декілька важливих оновлень

 

Нова функція Steam – «Нотатки», таки собі To-Do та якісь ваші враження про гру, які зберігаються окремо для кожної гри й синхронізуються між усіма ПК чи пристроями Steam Deck. «Нотатки» підтримують форматування тексту, вставлення зображень, створення кількох нотаток. Ця функція доступна не лише в оверлеї, а й на сторінці гри у бібліотеці.

Клієнт Steam отримав декілька важливих оновлень

«Нотатки», як і деякі інші вікна оверлею, тепер можна закріплювати, щоб під час гри вони були на передньому плані, прозорість можна налаштовувати. Ця функція доступна для нотаток, посібників, обговорень, досягнень та браузера.

Клієнт Steam отримав декілька важливих оновлень

Оновлення також вмикає підтримку апаратного прискорення в клієнті Steam не лише для Windows, але й для Mac і Linux. У результаті покращено швидкість реагування інтерфейсу, анімацію та прокручування. Взагалі-то склалось враження, що новий клієнт Steam дійсно суттєво швидше за попередню версію.