Компанія Google розпочинає нову пілотну програму, в межах якої деякі співробітники будуть обмежені в доступі до інтернету на стаціонарних комп’ютерах. Це робиться, щоб зменшити ризик кібератак. Про це повідомляє CNBC.

Компанія відключить доступ до інтернету на вибраних робочих столах, крім внутрішніх вебінструментів і вебсайтів, що належать Google, таких як Google Drive і Gmail. Для деяких працівників, яким інтернет потрібен для роботи, зроблять винятки.

Крім того, деякі співробітники не матимуть root-доступу, що означає, що вони не зможуть запускати адміністративні команди або виконувати такі дії, як встановлення програмного забезпечення.

Програму запускають в той час, коли компанії стикаються з дедалі «витонченішими» кібератаками. Це також робиться в момент, коли Google, який готує розгортання різних інструментів штучного інтелекту в масштабах всієї компанії, намагається посилити свою безпеку. В останні місяці гігант також докладає більше зусиль для запобігання витоку інформації.

«Забезпечення безпеки наших продуктів і користувачів є одним із наших головних пріоритетів, – заявив представник Google в електронному повідомленні. – Ми регулярно вивчаємо способи зміцнення наших внутрішніх систем проти зловмисних атак».

До слова, недавно Google оновив свою політику, щоб дозволити розробникам додатків інтегрувати цифрові активи, такі як NFT, у свої ігри через Google Play.