Продажі апаратного забезпечення Apple до кінця року, включаючи iPhone 15, будуть нижчими за минулорічні показники. Таку думку висловив аналітик Мінг-Чі Куо, повідомляє Appleinsider.

Він посилається на інформацію джерел у ланцюжку поставок. Ті вважають, що прогнози відвантажень «майже повсюдно слабкіші у другому півріччі 2023 року, ніж у другому півріччі 2022 року».

Також Мінг-Чі Куо додає, що Apple анонсує нові iPhone у другому півріччі. Але цього буде недостатньо, щоб змінити ситуацію.

«Хоча поставки iPhone в IV кварталі 2022 року знизилися через закриття заводу Hon Hai в Чженчжоу в листопаді 2022 року, більшість планів із відвантаження компонентів не зазнали суттєвих змін в IV кварталі 2022 року», – зазначає аналітик.

За його словами, якщо попит на iPhone 15 не буде кращим за очікування ринку після запуску, більшість постачальників зіткнуться з проблемою зростання у другому півріччі 2023 року, оскільки попит на iPhone 15 нижчий, ніж на iPhone 14.

Очікується, що iPhone 15 отримає значні оновлення в усьому модельному ряді. Молодші моделі iPhone 15 і iPhone 15 Plus можуть отримати функцію Dynamic Island, яка була представлена в iPhone 14 Pro.

Тоді як iPhone 15 Pro Max, за чутками, отримає покращену систему камер, цього разу з перископічним об’єктивом, що значно розширить можливості наближення.

Раніше повідомлялося, що Apple має складнощі зі збиранням iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Проблема стосується виробництва екранів для телефонів.