Ми вже розповідали про новий Mitsubishi ASX, який виявився геть не Mitsubishi. Також розповідали про концепт Mitsubishi XFC, що міг стати «справжнім» наступником ASX. Й тепер схоже, що останнє таки станеться!

Адже нещодавно компанія Mitsubishi продемонструвала зображення нового автомобіля. І нехай цей кросовер ще не має назви, але вже має точно визначений дизайн та навіть деякі точно визначені технічні параметри.

Наприклад, відомі габарити автомобіля: довжина 4,39 м; ширина 1,81 м; висота 1,66 м. Це дещо більше нинішнього Mitsubishi ASX – як раз вкладається у ідею зростання розмірів з дебютом нової генерації моделі.

Також відомо про 1,5-літровий двигун (зараз у Mitsubishi є такий власний турбодвигун потужністю 150 к.с.) та CVT-варіатор. Теж схоже на позиціювання Mitsubishi ASX з точки зору потужності (але там 2-літровий «атмо») та наявності варіатора замість традиційного «автомату». Для новинки обіцяний лише передній привод, але буде допоміжна система вибору режимів руху: Normal/Wet/Gravel/Mud.

Виходить дуже прозорий натяк на компактний легкий кросовер – це наче й справді Mitsubishi ASX другої генерації! Проте точну назву автомобіля ми дізнаємось дещо пізніше: дебют заплановано на 10 серпня.