Соцмережа Facebook щомісяця має понад 3 млрд активних користувачів. Про це свідчать дані квартального звіту компанії Meta, повідомляє TechCrunch.

Приголомшлива цифра засвідчує, що платформа далеко не мертва, попри зниження популярності серед молоді. Щоденна кількість активних користувачів Facebook продовжує зростати. В II кварталі цього року показник досяг 2,064 млрд користувачів.

Частково зростання може бути зумовлене Reels. Цю функцію Meta активно просуває в Instagram та Facebook. За словами генерального директора Meta Марка Цукерберга, Reels збирає 200 млрд переглядів на день у всьому сімействі додатків.

До слова, Meta планує дозволити мешканцям ЄС завантажувати додатки через рекламу на Facebook, що дасть компанії змогу з часом конкурувати з магазинами додатків Google й Apple. Новий тип реклами планують запустити як пілотний проєкт із кількома розробниками додатків для Android наприкінці цього року.

Мета бачить можливість спробувати це завдяки новому регулюванню в ЄС під назвою «Закон про цифрові ринки» (Digital Markets Act, DMA).