Нарешті ми бачимо пікап Mitsubishi L200, який анонсували останні півроку-рік. Анонси виявились доволі реальними: дизайн автомобіля з двоповерховими фарами, прямокутною решіткою радіатора та «роздутими» колісними арками вже загалом був відомий. А про що вдалось дізнатись додатково?

Наприклад, про істотне збільшення розмірів. Пікап Mitsubishi L200 додав у довжині та колісній базі більше ніж 10 см – тепер маємо 5,36 та 3,13 м відповідно. Також автомобіль зберіг рамну конструкцію та загальну схему підвісок: незалежна пружинна попереду та залежний міст-балка на ресорах позаду.

Проте рама додала у жорсткості (+40% на згин та +65% на кручення), а підвіска отримала нові кріплення елементів, що має позитивно вплинути на збільшення ходу коліс. Крім того, відтепер під капотом Mitsubishi L200 встановлюється новий дизель 4N16 – тут попередній 2,4-літровий робочий об’єм та чотири циліндри, але тепер є три варіанти за потужністю: 150, 184 або навіть 204 к.с.

Також автомобіль запропонує три варіанти кабіни – одинарна, полуторна, подвійна. А ще буде кілька варіантів трансмісій: 6-ст. «механіка» або «автомат», повний привод: звичайний Easy Select (жорстке підключення) або більш «просунутий» Super Select (можливість постійного підключення). Серед технічних новинок – для більш «просунутого» повного приводу пропонується система керування тягою AYC, з’явився «ЕСО»-режим руху для положення повного приводу 2Н, додано сучасну медіасистема та панель приладів з великим цифровим дисплеєм.

Що далі? Для початку – запуск виробництва Mitsubishi L200 на заводі в Таїланді та вихід на місцевий ринок та сусідні раїни Азії, що має відбутись до кінця поточного року. Наступним кроком стане розширення географії продажів на інших глобальних ринках, серед яких має бути й Україна – це має відбутись у 2024 році.

Крім того, орієнтовно в цей же час, мають з’явитись пікапи-побратими Renault та Nissan. Нарешті, що стосується самої компанії Mitsubishi, то зазвичай поява нового пікапу L200 відкривала шлях до запуску нового позашляховика Mitsubishi Pajero Sport. То ж – чекаємо!