Попри анонс Microsoft Flight Simulator 2024 розробники з Asobo Studios та Xbox Game Studios продовжують оновлювати світ у Microsoft Flight Simulator 2020. І хоч до України справа ще не дійшла, можна порадіти за наших східноєвропейських сусідів.

У черговому оновленні World Update XIV: Central Eastern Europe оновлені мапи та деталізовані міста отримали Чехія, Словаччина, Угорщина, Словенія, Хорватія та Боснія і Герцеговина. Серед них: 103 пам’ятки архітектури, включно з замками та церквами; 10 деталізованих міст; 6 створених вручну аеропортів; нові випробування; дослідницькі польоти та чотири нових навігаційних польоти – Czech Route, Northeast Adriatic, Danube Journey, та Carpathian Journey. Два останніх точно проходять неподалік території України.

Як і завжди, World Update XIV: Central Eastern Europe безплатний для усіх гравців, його можна забрати з ігрового магазину.

На додаток до оновлення ігрового світу Asobo Studios та Xbox Game Studios презентували нові літаки в серії Local Legend, до того ж зі Східної Європи. Це чеські літаки 1940-50-хх рр. від компанії Aero Vodochody – Aero Ae-45 та Ae-145. Їх можна придбати в ігровому магазині за $14,99. Aero Vodochody – це та сама компанія з міста Водоходи/Одолена-Вода, яка виробляє сучасні легкі штурмовики Aero L-159 ALCA.

Нагадаємо, протягом 2023 р. у Microsoft Flight Simulator з’явилися Ан-225 «Мрія», Ан-2 «Кукурудзник» та Аеропорт Антонов / Гостомель.