Австралійський модер з ніком Oh_Gaz відтворив аеропорт Антонов / Гостомель у грі Microsoft Flight Simulator.

Це дуже детальна модель, зроблена на базі фотографій, знятих під час різноманітних авіашоу попередніх років, репортажів після початку повномасштабної війни, супутникових фото та спілкування автора з персоналом літовища. Хоча деякі речі, наприклад, інтер’єр будівель, робилися навмання.

Крім того, Oh_Gaz додав на літовище велику кількість кастомних моделей та великодніх яєць, як-то інші літаки «Антонова», українських військових, автобуси ЛАЗ, українські танки, трактор, якій тягне російській танк та таке інше. За словами автора, на створення DLC у нього пішло майже 1000 годин протягом року.

Зараз UKKM Antonov-2 (Hostomel) International Airport можна придбати за 15 австралійських доларів (близько $10) на сайті Orbx, згодом (за 6-8 тижнів) він з’явиться й у внутрішньому магазині Microsoft Flight Simulator. 10% з продажу буде направлятися у фонд відбудови другого Ан-225 «Мрія».

Нагадаємо, у річницю боїв за Гостомель віртуальна Ан-225 «Мрія» піднялася у небо в Microsoft Flight Simulator і, судячи з відгуків, модель літака активно купують і вона подобається гравцям. Сподіваємось, сподобається їм і доповнення з аеропортом Антонов / Гостомель.

Зі слів автора мода, він би залюбки відтворив й інші аеропорти України, але для цього потрібні фото та допомога на місцях, а це, як ви розумієте, неможливо до перемоги України.