ЄС схвалив Закон про мікросхеми, це допоможе розвивати напівпровідникову галузь в Європі

Європейський Союз схвалив Закон про мікросхеми (Chips Act). Це документ покликаний покращити можливості виробництва напівпровідників у країнах-членах ЄС, повідомляє Engadget.

Закон має на меті використати 43 млрд євро ($47,5 млрд) інвестицій для збільшення частки виробництва мікросхем в ЄС до 20% у 2030 році. Зараз цей показник становить 10%.

Рада ЄС також сподівається, що це «залучить інвестиції, сприятиме дослідженням та інноваціям і підготує Європу до будь-якої майбутньої кризи постачання мікросхем».

За прогнозами, до 2030 року напівпровідникова промисловість коштуватиме $1 трлн, а її лідерами стануть смартфони, сервери, центри обробки даних і системи зберігання даних.

Схваливши Закон про мікросхеми, ЄС може частково усунути свою залежність від іноземних підприємств, таких як Китай, у виробництві напівпровідників.

«Завдяки Закону про мікросхеми Європа стане лідером у світовій гонці напівпровідників, – сказав міністр промисловості, торгівлі і туризму Іспанії Ектор Гомес Ернандес. – Ми вже бачимо це в дії: нові виробничі потужності, нові інвестиції, нові дослідницькі проекти. І в довгостроковій перспективі це також сприятиме відродженню нашої промисловості та зменшенню нашої зовнішньої залежності».

Нагадаємо, що Європейська комісія оголосила про розробку Закону про мікросхеми торік. Документ був запропонований після того, як США оголосили про ухвалення закону CHIPS, націленого на зниження залежності виробників високотехнологічних продуктів від КНР.