В NVIDIA кажуть, що співпрацюють з урядом США, щоб створити обмежені чипи для клієнтів у Китаї

NVIDIA тісно співпрацює з урядом США, щоб її нові чипи для китайського ринку відповідали експортним обмеженням. Про це заявив генеральний директор компанії Дженсен Хуанг на пресконференції в Сінгапурі, пише Reuters.

Як відомо, недавно почали діяти нові обмеження на поставки чипів NVIDIA A800 і H800, які були створені для китайського ринку. Згодом Reuters із посиланням на джерела повідомило, що NVIDIA відкладає на 2024 рік випуск нового ШІ-чипа, орієнтованого на Китай. Компанія може випустити чип у лютому або березні. Це може ускладнити зусилля NVIDIA зі збереження частки ринку в Китаї.

«NVIDIA дуже тісно співпрацює з урядом США над створенням продуктів, які відповідають його нормам, – сказав він. – Наш план зараз полягає в тому, щоб продовжувати працювати з урядом над створенням нового набору продуктів, які відповідають новим правилам, що мають певні обмеження».

Окремо гендиректор американської компанії повідомив, що NVIDIA веде переговори з Сінгапуром про потенційні великі інвестиції та співпрацює з містом-державою, щоб допомогти розробити власну велику мовну модель Sealion.

Сінгапурське управління Infocomm Media Development Authority (IMDA) оголосило про ініціативу з виділення $52 млн на розробку першої в Південно-Східній Азії великої мовної моделі.