Компанія Netflix пропонує високооплачувану роботу зі штучним інтелектом, поки актори та сценаристи продовжують страйкувати в Голлівуді. Про це повідомляє Engadget.

Стримінговий сервіс оголосив про вакансію продакт-менеджера платформи машинного навчання. Ця посада передбачає річну зарплату $300-900 тис., тоді як багато акторів заробляють близько $200 на день.

В оголошенні зазначено, що ШІ буде використовуватися для «створення чудового контенту», а не лише розробки нових алгоритмів, які рекомендуватимуть шоу та фільмам.

Оголошення також натякає на далекосяжні зусилля Netflix з інтеграції штучного інтелекту в «усі сфери бізнесу». В окремому розділі на сайті компанії йдеться про те, що Netflix використовує ШІ «для оптимізації виробництва оригінальних фільмів і телешоу».

Це не єдина вакансія, пов’язана зі штучним інтелектом, яка обіцяє гігантську зарплату. Як повідомляє The Intercept, Netflix також наймає технічного директора з генеративного ШІ у свою зростаючу ігрову студію з річним окладом до $650 тис.

Раніше повідомлялося, що голлівудські студії хочуть отримати ШІ-копії акторів, щоб безплатно та без часових обмежень їх використовувати. З цією пропозицією виступив Альянс виробників кіно і телебачення (AMPTP). Зважаючи на ситуацію, голлівудські актори оголосили про страйк. Через це голлівудське кіновиробництво тимчасово зупинилося.