У межах ребрендингу Twitter на X оновлена платформа може отримати функції фінтеху – можливість виконувати платежі та банківські операції. Про це повідомляє Engadget із посиланням на гендиректорку компанії Лінду Яккаріно.

За її інформацією, такі функції можуть посісти важливе місце в новому бачені Ілона Маска.

«… ми продовжимо радувати всю нашу спільноту новими можливостями аудіо, відео, обміну повідомленнями, платежів, банківських послуг, створюючи глобальний ринок для ідей, товарів, послуг і можливостей», – зазначила вона.

Такі наміри фактично підтвердив й Ілон Маск. За його словами, Х «додасть комплексні комунікації та можливість вести весь ваш фінансовий світ» протягом найближчих місяців.

Як відомо, чутки про наміри Маска впровадити банківські функції в Twitter ходять давно. Приміром, у січні Financial Times повідомила, що мільярдер хоче «запропонувати користувачам фінтех-послуги, такі як пірингові транзакції, ощадні рахунки й дебетові картки», а також додаткові функції для чайових і покупок.

Газета також повідомляла, що компанія подала документи на отримання дозволу від регуляторних органів, необхідного для надання таких послуг у США, але керівник, який курирував проєкт, звільнився в лютому.

Водночас Ілон Маск говорив про своє бачення перетворити Twitter на «додаток для всього», подібний до WeChat у Китаї.