Ілон Маск анонсував ребрендинг Twitter, в межах якого добре відомий логотип синього птаха буде замінений на знак «Х». Про це повідомляє Reuters.

Відповідну заяву мільярдер зробив після нещодавнього визнання, що доходи від реклами залишаються майже вдвічі меншими, ніж були колись. За словами Маска, він зробить більше для того, щоб вивести соцмережу на новий напрямок.

Директор із досліджень компанії Forrester Майк Пруль вважає, що відмова від знайомого всім логотипа птаха ще більше відштовхне початкову та колись надзвичайно лояльну базу користувачів Twitter.

«З одного боку, можна навести аргумент, що він позбувається культового бренду. З іншого боку, він сигналізує, що настав новий день для того, що колись було Twitter, і що компанія рухається в іншому напрямку з іншою користувацькою базою», – сказав він.

У своєму дописі Маск заявив, що хоче змінити логотип Twitter, і запитав підписників, чи підтримують вони зміну кольорової гами сайту з синього на чорний. Він опублікував зображення стилізованого хрестика на чорному тлі на космічну тематику.

«І незабаром ми попрощаємося з брендом Twitter і, поступово, з усіма птахами», – зазначив він.

Про майбутній ребрендинг також висловилася нова генеральна директорка Twitter Лінда Яккаріно.

«Це надзвичайно рідкісна річ – в житті чи в бізнесі – коли ви отримуєте другий шанс справити ще одне велике враження. Twitter справив одне величезне враження і змінив спосіб нашого спілкування. Тепер X піде далі, трансформуючи глобальну міську площу», – акцентувала вона.

За час бурхливого правління Маска, відколи він купив Twitter у жовтні, компанія змінила назву на X Corp. Це відображає бачення мільярдера створити «супердодаток» на кшталт китайського WeChat.

Нещодавно Ілон Маск заявив, що грошовий потік Twitter залишається негативним через майже 50% падіння доходів від реклами та велике боргове навантаження. Він також визнав, що Twitter не побачив збільшення доходів від реклами, яке очікувалося в червні. Але додав, що липень є трохи більш обіцяючим.