У матеріалі, присвяченому найбільшим ігровим компаніям світу, ми вже зауважували, що китайській технологічний гігант Tencent активно інвестує у західні студії. І ось тепер до родини Tencent приєдналася і польська студія Techland, автори Call of Juarez, Dead Island та Dying Light. Про це йдеться у зверненні на сайті студії, підписаним генеральним директором та засновником компанії Павелом Марчевкою.

«Сьогодні я радий оголосити про партнерство з компанією Tencent, яка стає мажоритарним акціонером Techland. Об’єднання з Tencent дозволить нам повною мірою рухатися вперед у реалізації концепції наших ігор. Ми обрали союзника, який уже співпрацював з деякими з найкращих світових компаній із виробництва відеоігор і допоміг їм досягти нових висот, поважаючи їхні методи роботи.» – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Tencent на 100% володіє студіями Funcom, Digital Extremes, Splash Damage, Riot Games, The Chinese Room, Auroch Digital, Rock Studios, Fulqrum Games. Крім того, Tencent має велику частку в інших західних компаніях: Grinding Gear Games, Supercell, Epic Games, Don’t Nod, Bloober Team, FromSoftware, Ubisoft, Frontier Developments, Paradox Interactive, Remedy Entertainment та інших.

Щодо Techland – це найстаріша польська ігрова студія, яка була створена ще у 1991 р. Відомою на світовому ринку компанія стала завдяки іграм Call of Juarez (2006), Call of Juarez: Bound in Blood (2009), Dead Island (2011), Dying Light (2015) та Dying Light 2 Stay Human (2022). На квітень 2021 р. у студії працювало понад 400 розробників.

У звернені генерального директора Techland згадується, що студія працює зараз над action/RPG з відкритим світом у фентезійному сетингу. Це перше нове IP студії за останні 10 років.