Довкола ребрендингу Twitter на X з’являється дедалі більше цікавих подробиць. Одна з них полягає в тому, що бренд Х належить компанії Meta. Про це свідчать дані Бюро Патентів та Торговельних Марок США (United States Patent and Trademark Office, USPTO).

За даними Бюро, Meta подала відповідну заявку ще 25 травня 2017 року. При цьому 11 червня 2019 року визначено датою реєстрації бренду.

«Знак складається зі стилізованої літери «X». Ліва частина «Х» білого кольору, а права частина «Х» синього кольору. Заштрихований квадратний носій є лише фоном і не є частиною знака», – йдеться в описі USPTO.

В інформації Бюро також вказано, що білий та синій кольори заявлено як ознаки знака.

Поки невідомо, чи вплине це на ребрендинг Twitter. Але, можливо, ця інформація підігріє чутки про можливий двобій між Ілоном Маском та Марком Цукербергом.

Раніше повідомлялося, що в межах ребрендингу Twitter на X оновлена платформа може отримати функції фінтеху – можливість виконувати платежі та банківські операції. Такі функції можуть посісти важливе місце в новому бачені Ілона Маска. Сам мільярдер говорив про своє бачення перетворити Twitter на «додаток для всього», подібний до WeChat у Китаї.