Додавання альтернативного тексту до зображень в Google Workspace стало набагато простішим після оновлення, що включає покращення доступності. Про це повідомляє The Verge.

Досі додавання альтернативного тексту до зображень було сховано за контекстним меню, яке відкривалося правою кнопкою миші. Зараз ця функція розміщена на бічній панелі «Параметри зображення». Більш того, вона супроводжується поясненням, для чого потрібен альтернативний текст.

Такий текст використовується, зокрема в медіа. Він дає змогу пояснити людям, яким складно зрозуміти, що саме міститься на зображенні. Таким чином користувачі отримують доступ до контекстної інформації.

Але там, де альтернативний текст доступний у програмному забезпеченні, він іноді не пояснюється. Тож коли люди, які можуть добре бачити й читати свій екран, додають зображення до своїх документів, вони можуть не подумати про те, щоб додати альтернативний текст. Тому його більш помітний вигляд може допомогти в цій ситуації.

Поки ця функція може бути доступною не для всіх. Google заявляє, що на її впровадження для користувачів Workspace знадобиться «не більше 15 робочих днів».

До слова, Google розпочинає нову пілотну програму, в межах якої деякі співробітники будуть обмежені в доступі до інтернету на стаціонарних комп’ютерах. Це робиться, щоб зменшити ризик кібератак. Компанія відключить доступ до інтернету на вибраних робочих столах, крім внутрішніх вебінструментів і вебсайтів, що належать Google. Для деяких працівників, яким інтернет потрібен для роботи, зроблять винятки.