Користувачі Telegram нарешті можуть ділитися власними Stories. Бачити їх можуть всі, але публікувати – лише власники Premium підписки. Про це повідомляє 9to5Mac.

За допомогою Stories користувачі можуть ділитися фотографіями та відео, які через деякий час зникають. При цьому вони можуть обирати, коли саме історія буде видалена: за 6, 12, 24 або 48 годин. У більшості додатків історії зникають за 24 години.

Telegram також дозволяє користувачам створювати списки з різними контактами для кожної історії. Це означає, що певною історією можна поділитися з друзями, а іншою – лише з колегами.

Інтерфейс Stories схожий на ті, що є в інших додатках, які вже пропонують таку опцію. Користувачі також можуть надсилати реакції та відповідати на чиїсь історії. Поки невідомо, чи стане функція Stories колись безплатною для всіх, але шанси на це потенційно є.

Нагадаємо, що про запуск цієї функції в Telegram стало відомо в червні. Тоді повідомлялося, що Stories підтримуватимуть подвійну камеру, тож фото та відео можна буде робити одночасно передньою та задньою камерами.