Невдовзі в Telegram з’являться Stories, які розміщуватимуться над списком чатів. Про це пише ҐРУНТ із посиланням на засновника месенджера Павла Дурова.

У користувачів буде змога обирати, хто дивитиметься кожні з їхніх Stories. Також у них буде можливість редагувати фото та відео, додавати підписи, посилання і тегати інших людей.

Передбачається, що Stories підтримуватимуть подвійну камеру, тож фото та відео можна буде робити одночасно передньою та задньою камерами.

На вибір користувачів, Stories зможе відображатися впродовж 6, 12, 24 або 48 годин. Також буде функція, завдяки якій історії на сторінці профілю відображатимуться постійно.

Раніше інженер Google Ден Рева заявив, що в Telegram виявили баг, який дає змогу зловмисникам активувати камеру та мікрофон на ноутбуках із macOS. Він зміг обійти TCC, надавши несанкціонований доступ до конфіденційних даних користувача та записавши того через камеру.

Фахівець із кібербезпеки Метт Йохансен пояснив, що баг дозволяє зловмисникам записувати відео зі звуком з камери, а файл зберігати в прихованій папці на Mac. Запис можна здійснити, навіть за умови вимкнення відповідних дозволів.