Reddit бере під контроль r/malefashionadvice, який вважається одним із найбільших протестних сабредитів. Він став приватним на знак незгоди зі змінами у ціноутворенні API платформи, пише The Verge.

Наразі сабредит вже відкрито, а це означає, що користувачі Reddit знову можуть переглядати вміст спільноти. Однак лише певні користувачі можуть створювати тут нові дописи.

Як відомо, r/malefashionadvice має понад 5 млн підписників. Його модератори зробили спільноту приватною та підштовхували користувачів до Discord та Substrack. Вони очікували видалення зі спільноти після того, як отримали відповідне попередження від адміна Reddit, ModCodeofConduct.

Зрештою трьох модераторів r/malefashionadvice видалили зі спільноти, а в її списку лишився один модератор – ModCodeofConduct. Зараз він також є єдиним модератором кількох інших спільнот.

Якщо вірити трекеру Reddark, найбільшим приватним сабредітом, який досі залишається приватним, є r/streetwear. Ця спільнота має понад 4 млн підписників.

Раніше Reddit тиснув на модераторів, які встановили статус приватності для своїх сабредитів, щоб вони знову відкрили спільноти. Reddit тривалий час наполягав на відновленні роботи протестуючих спільнот, кажучи їм, що замінить «неактивних модераторів», «модераторів, що вандалізують спільноти» та «самозахоплювачів сабредитів» на активних модераторів.