Reddit тисне на модераторів, які встановили статус приватності для своїх сабредитів, щоб цього тижня вони знову відкрили свої спільноти. Про це повідомляє The Verge.

Компанія дала модераторам час до другої половини дня четверга, щоб викласти плани щодо відкриття. При цьому вона заявила, що сабредити не можуть залишатися закритими. Reddit не уточнив наслідків у разі невиконання своїх прохань, але, схоже, це – остання стадія попередження.

Reddit тижнями наполягав на відновленні роботи протестуючих спільнот, кажучи їм, що замінить «неактивних модераторів», «модераторів, що вандалізують спільноти» та «самозахоплювачів сабредитів» на активних модераторів.

Хоча багато сабредитів знову відкрилися у звичайному режимі, деякі з них перейшли з приватного режиму, який забороняє користувачам бачити будь-які дописи у спільноті, на обмежений, де контент можна переглядати, але лише певним користувачам дозволено публікувати чи коментувати його.

Раніше сабредити та модератори оголосили про акцію протесту через підвищення вартості API з боку Reddit. Учасники акції вирішили стати приватними – деякі з них тимчасово, а деякі – безстроково. У пікові моменти у тіні перебували понад 8 тис. сабредитів.