Компанія Microsoft представила користувачам Teams нову функцію на основі штучного інтелекту. Це – набір фільтрів «віртуального макіяжу», пише The Verge.

Фільтри подібні до ефектів, що змінюють зовнішність. Додаток Maybelline Beauty надасть користувачам Teams 12 унікальних образів із можливістю вибору різних ефектів. Кожен образ міститиме розбивку на реальні продукти та відтінки Maybelline, щоб завдяки фільтру користувачі могли відтворити макіяж на власному обличчі.

Технологія штучного інтелекту, що забезпечує роботу фільтрів, надана компанією Modiface. Вона займається розробкою технологій доповненої реальності для індустрії краси. Технологія Modiface є однією з найпопулярніших пропозицій для віртуального «приміряння» макіяжу та використовується різними косметичними компаніями, зокрема Sephora та Estée Lauder.

Нова функція доступна для користувачів Microsoft Teams Enterprise по всьому світу. Її можна знайти на вкладці «Відеоефекти» в налаштуваннях наради в Teams.

До слова, Microsoft встановила високу ціну на доступ до Copilot асистента на основі штучного інтелекту. Для клієнтів Microsoft 365 E3, E5, Business Standard і Business Premium вона складе $30 на місяць.