Корпорація Microsoft встановила високу ціну на доступ до Copilot асистента на основі штучного інтелекту. Для клієнтів Microsoft 365 E3, E5, Business Standard і Business Premium вона складе $30 на місяць, пише The Verge.

За кілька місяців близько 600 корпоративних клієнтів протестували Microsoft 365 Copilot у межах платної програми раннього доступу. Доступ отримали такі фірми, як KPMG, Lumen та Emirates NBD.

«Ми бачимо, що чим більше клієнтів використовують Copilot, тим більше зростає їхній ентузіазм щодо нього, – заявив керівник відділу споживчого маркетингу Microsoft Юсуф Мехді. – Незабаром ніхто не захоче працювати без нього».

Microsoft намагається оновити свої програми Office за допомогою сервісу Copilot на базі штучного інтелекту, який дозволяє компаніям миттєво підсумовувати документи, створювати електронні листи та прискорювати аналіз Excel.

І хоча Microsoft 365 Copilot виглядає привабливо, його ціна може відлякати користувачів. Частково причина високої ціни полягає в тому, що корпорація інвестує в розробку своїх пропозицій на основі ШІ. Microsoft вклала мільярди доларів у партнерство з OpenAI, щоб запустити цю програму з нуля.

Одночасно з оголошенням ціни на Copilot, Microsoft також заявила про запуск Bing Chat Enterprise. Це, по суті, той самий Bing Chat, доступний для споживачів, але з додатковим захистом комерційних даних. Компанія безплатно запускає його попередню версію для клієнтів Microsoft 365 E3, E5, Business Standard і Business Premium.

Нагадаємо, що навесні Microsoft анонсувала Copilot асистента на основі штучного інтелекту OpenAI GPT-4, який стане частиною офісних програм Word, Excel, PowerPoint, Outlook та Teams.